O le a le eseesega i le va o le tofi tu ma le tofi nofonofo?

Mai se su'esu'ega ergonomic, o le a le eseesega i le va o le ofisa tu ma le ofisa nofo?

O le tele ma le tele o tagata faigaluega o le ofisa e nonofo ma tutu mo se taimi umi, e mafua ai le mamafa tele i luga o le lumbar spine ma tua, ma ua faatofu i latou i tiga ma tiga eseese i aso uma. Na tuʻuina atu e se tasi le manatu: e mafai ona e tu i luga o le tofi! E moni lava e mafai, ae mai se suʻesuʻega ergonomic, o le a le eseesega i le va o le tu ma le nofo i le ofisa?

O le mea moni, o filifiliga uma e lua e aoga faʻasaienisi, aua o le ergonomics o se saienisi e fesoʻotaʻi ma le tulaga o le tagata, ae le o le "sili" tulaga o le tino. E leai se tasi oi latou e atoatoa. O faamalositino ma suiga o le tino e taua tele mo le soifua maloloina o maso, tui ma le tu. E tusa lava po o le a le faʻaletagata o lau ergonomics, o le nofo pe tu i luga o le laulau mo le 8 itula i le aso e le lelei mo oe.

xw1

O le fa'aletonu tele o le nofo ma tu na'o le leai o se fetuutuuna'i i le fa'atulagaina ma le le mafai ona fesuia'i solo i le va o le nofo ma le tu. I le taimi nei, na faʻaalu e le au suʻesuʻe le sili atu ma le tausaga i le atinaʻeina o le lalolagi muamua atamai fetuutuunai maualuga kesi e fesoasoani ai i tagata faigaluega ofisa e fesuiai i le va o le nofo ma le tu i le loto. O lo'o i ai se fa'aaliga numera e mafai ai ona e fa'asaoina tulaga maualuga o tagata fa'aoga e to'alua ma fesuia'i saoloto. O lona uiga e mafai ona e suia le maualuga o lau laulau i le tele o taimi i le aso, i totonu o ni nai sekone i taimi uma. Mafaufau i ai, a e malolo i luga o le sofa poʻo se isi mea, o le ae suia lou tuʻu e faʻamautu ai lou mafanafana. O le mea lea o loʻo e taumafai e ausia e ala i faʻapipiʻi desktop. Manatua e savali ma savali solo i totonu o le ofisa i itula uma.

O la matou mamanu ergonomic e faʻatatau i mea taua a tagata ma faʻavae i luga o gaioiga faʻatautaia. O latou manaʻoga, meafaigaluega faʻaaogaina ma le faʻaogaina o le tagata faʻatautaia i totonu o le potu faʻatonutonu e faʻamalieina ai lo latou soifua maloloina ma le faʻatinoga atoa o faiga. O se suʻesuʻega ergonomic talu ai nei na faia i tagata o loʻo nonofo i se tulaga toʻafilemu e faʻaalia ai o tatou ulu e faʻasaga i luma pe a ma le 8 i le 15 tikeri i le vaʻaiga o le 30 i le 35 tikeri, ma o le a tatou lagona le fiafia!

O se laulau e mafai ona fetu'una'i ergonomically o se fofo talafeagai, aemaise lava pe afai e lava le tele o gaioiga e fetaui ma ou mana'oga, ma e iai sau nofoa ergonomically fetu'una'i, ma lava Va'aiga fegasoloa'i ma lava le lagolago. Ae peitaʻi, afai o loʻo e tu i luga o se mea malo, e le talafeagai le mamanu o lau seevae, faʻaofuina seevae maualuga, mamafa mamafa, poʻo ou vae pito i lalo o loʻo i ai faʻalavelave faʻalavelave, faʻafitauli tua, faʻafitauli vae, ma isi mea, tuʻu ofisa e le o se filifiliga lelei. filifili.

Ergonomically tautala, o loʻo i ai nisi o mea moni lautele e uiga i le biomechanics o le tino, ae o le fofo e mafai ona sili atu ona patino e tusa ai ma le fausaga o lou tino: maualuga, mamafa, tausaga, tulaga muamua, pe faapefea ona e galue, ma isi. mo le puipuiga, e tatau ona e suia lou tulaga masani i le va o le tu ma le nofo, aemaise lava mo i latou e vaivai tua.

 (Su'esu'ega Fou o Saienisi ma Tekinolosi Constantine/Text)


Taimi meli: Iuni-03-2019